Osłabienie organizmu jest częstym skutkiem przebytej choroby. Poszukując skutecznej pomocy w tym trudnym dla organizmu okresie chorobowym warto zastanowić się nad regularnym przyjmowaniem tranu. Tran norweski jest suplementem diety, który wzmacnia odporność organizmu dzięki dużej zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych.
Wzmocnienie układu odpornościowego organizmu
Tran Mollers jest bogatym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych, które wspomagają organizm w produkcji hormonów przeciwzapalnych. Nienasycone kwasy tłuszczowe, które nie są produkowane przez organizm, wpływają na poprawę pracy układu immunologicznego odpowiedzialnego za walkę z drobnoustrojami chorobotwórczymi. Witaminy z grupy A są natomiast cennym składnikiem regenerującym błony śluzowe gardła i nosa, dzięki czemu organizm zyskuje niezawodną barierę ochronną przed wirusami i bakteriami.
Witamina D i A
Tran norweski Mollers jest polecany osobom starszym i w podeszłym wieku oraz dzieciom i młodzieży w fazie wzrostowej. Witamina D znajdująca się w tranie, wpływa na zwiększenie wchłanialności wapnia, co bezpośrednio przyczynia się do wzmocnienia układu kostnego. Witamina A chroni oczy przed chorobami oraz utratą wzroku. Zapobiega zwyrodnieniu plamki żółtej w oku, która jest jedną z najczęstszych przyczyn utraty wzroku. Nawilża oczy i nie pozwala na wysychanie i pieczenie spojówki, czy nawet owrzodzenie rogówki.